ROP דרגה 2 לפגים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/12/2012 | 13:56 | מאת: מאיה

שלום רב, אנ אמא לפגים שנולדו בשבוע 26. בשבוע 35 הם אובחנו כסובלים ממחלת ה ROP דרגה 2 ללא מחלת פלוס. מאז ועד היום הם נמצאים במעקב ללא כל שינוי באבחנה. מהמידע שקיבלתי מהרופא (שהיה קצר בזמן) הבנתי שזה לא טוב שאין הטבה במחלה לאחר תק' כל כך ארוכה ואני מאוד מודאגת. אודה על התייחסותך לרבות בשאלה מה עכשיו?? האם משיכים לחכות או מתחילים בטיפול, ואם כן מהו הטיפול היעיל ביותר והמזיק פחות לעיניים ומה רמת הצלחתו? אודה על תשובתך.

18/12/2012 | 19:20 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למאיה שלום, אני כמובן לא יכול לתת הערכת מצב ופרוגנוזה לילדים שלא בדקתי אותם. העיקר: אין כזה דבר שלא קבלתם הסבר מלא מהרופא מכיוון שהיה קצר בזמן. פני אל מנהל הפגיה, ובקשי שיתאם לך פגישה עם רופא העיניים כאשר לרופא יש זמן, שבי אתו בנחת וקבלי הסבר על מהות המחלה, מה צפוי באופן כללי, ומה קורה באופן ספציפי אצל הילדים שלך, מה המהלך הצפוי ומה המעקב/טיפול המתוכנים להם. ההסבר המלא להורים הוא חלק מהותי בטיפול, וגם אם הרופא עסוק ברגע נתון, הוא ימצא זמן אחר לשבת אתכם. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה