חשד לדלקת דיסקות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/07/2003 | 11:58 | מאת: קרן

במשך השנה האחרונה סובלת בתי בת ה- 7 מכאבי ראש באופן אקרעי. לפני חודשיים היתה מאושפזת עקב דלקת קרום המח ווירלי (במהלך האישפוז עברה בדיקת LP לאבחון הדלקת - לפני בצוע הבדיקה עברה בדיקת עיניים - הבדיקה יצאה תקינה ) כאבי הראש ממשיכים עד היום לסרוגין (לדעתו של רופא הילדים מדובר בהשלכה של המחלה ושל ה - LP) אתמול עברה בתי בדיקת עיניים - בדיקת הראייה יצאה תקינה לאחר טיפות אובחן טשטוש גבולות, בלט דיסקה ללא דימומים גודש וריד וקיים חשד לדלקת דיסקות. המלצת הרופא בדיקה ניורואופטלמולוגית. האם התופעה הנ"ל היא מולדת??? או השלכה של דלקת קרום המח? במידה ואכן מאובחנת דלקת דיסקות מה דרך הטיפול והאם יש קשר לכאבי ראש של הילדה? בתודה קרן

26/07/2003 | 12:45 | מאת: דר. נוימן

אם הממצא נכון, אכן יש מקום להערכה נאורואופטלמולוגית, מה עוד שבבדיקות קודמות שבוצעו לא מזמן העצב נמצא תקין. (אם היה מדובר בממצא מולד לא היה הבדל במראה הדסקות מבדיקה לבדיקה). הטיפול בדלקת הדסקות (לא נראה לי שזו האבחנה אם מדובר בממצא דו צדדי, אם כי הכל יכול לקרות) הטיפול הוא לפי הגורם אותו צריך לנסות ולאבחן. האם לילדה עודף משקל?? האם עברה CT או MRI במסגרת הבירור בו בוצע ה LP?

26/07/2003 | 16:43 | מאת: קרן

תודה על תשובתך המהירה שי בעלת משקל תקין (23 ק"ג על 117 סמ) היא לא עברה CT או MRI במסגרת הבדיקות לדלקת קרום המח כולי תקוה שהנאורואופטלמולוג ישלח לאחת מהבדיקות הנ"ל אולם עד למפגש איתו אני מוצאת את עצמי עם שאלות לא פתורות: - במידה ואכן כן קיים בצקת בדיסקית האם מדובר בטפול תרופתי או ניתוח - הילדה עוסקת בספורט תחרותי הדורש מאמץ רב ושחיה האם להפסיק את הפעיליות הנ"ל עד לממצאים סופיים. - אני מנסה למצוא חומר על התופעה הנ"ל שאוכל להבין אותה יותר טוב לפני המפגש עם רופא האם תוכל להפנות אותי לאתר מתאים תודה קרן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה