בעיית ראייה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/07/2003 | 22:34 | מאת: GALIT

שלום ד,ר בני בן 11 נתגלתה בעיה בראייה לפני שנתיים , בעין אחת הוא ראה 6,6 ובשנייה -(2.5-)משקפיים ירדו מהפרק כי אז הוא ראה כפול לטענתו . יש לציין שמאז הוא היה במעכב אצל רופא , כשראינו כי המספר גדל ל(5.5-) התייצנו עם פרופסור בתחום ואף הוא המליץ על משקפיים, שאלתי לי אליך היא כזאת , גם כעת בני מתלונן אך הפעם על כאבי ראש בלתי חולפים . האם אנו מבצעים את המעשה הנכון לו כשאנו מחייבים אותו להרכיב את משקפיו? האם ישנה אלטרנטיבה חילופית לבעיותו שלא נאמר לנו עליה? אם כן אודה לך אם תאמר לנו מהי

25/07/2003 | 12:27 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום גלית, אם ההפרש בין העיניים עמד בעבר על כ 2.50 מספרים והיום הוא עומד אם אני מבין אותך נכון על כ 5.50 מספרים, מאוד טבעי שבנך לא ירגיש נוח עם המשקפיים ואפילו ידווח על כפילות ראיה לעיתים. קשה למוח לחבר את 2 התמונות של העיניים יחד. פתרון מצויין אפשרי - עדשות מגע, אז ההפדל בגדול התמונה כמעט נעלם. התייעצי עם הרופא לגבי אפשרות זאת. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

26/07/2003 | 16:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגלית שלום, מה חדות הראיה (עם משקפיים) בעין בה יש את קוצר הראיה? עדשת מגע תפתור את חוסר הנוחיות הנובעת מההבדל בין העיניים, השאלה אם יש באמת צורך.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה