ריסים בתוך העין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/07/2003 | 08:30 | מאת: גן עדן

שלום רב בני בן החצי שנה, הוא ילד מלא והלחיים שלו נפוחות. הריסים שלו בעין שמאל בעיקר נכנסים לתוך העין ומידי פעם העיין מפרישה מוגלה כלשהו. לאחר התייעצות עם רופא ילדים, הוא אמר שכנראה שברגע שהילד ירזה במעט, הריסים יחזרו למקומם , אך חשוב לשמור על הרשתית פן תשרט בשלב מאוחר יותר כאשר הריסים יתארכו. מה אתה ממליץ לעשות?, לפנות לרופא משפחה, שיתן משחה אחרת?, לרופא עיניים שיוציא את הריסים, אם יש כזאת אפשרות בכלל. או הצעה טובה אחרת שלך . תודה ויום טוב אורית

23/07/2003 | 13:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, היפוך עפעף עם שפשוף הקרנית (לא הרשתית) וגרוי קורה אצל ילדים, יותר בילדים שמנמנים אך לא רק. למרבה המזל הקרנית של הילדים עמידה בדרך כלל, ולא נשאר נזק לקרנית כאשר הבעיה חולפת עם הגדילה. צריך לראות מידי פעם את הקרנית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה