פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/07/2003 | 18:44 | מאת: ציון

ד"ר נוימן שלום, בני בן 6 וחצי ומטופל מזה 4 שנים בפזילה בשתי העינים, 3 שנים ראשונות +2, שנה אחרונה +3. לאחרונה נתבקשנו ע"י הרופא לעבור לביי-פוקאל +2.25 DISTANCE ו- 2.00+ READING. האם לדעתך חיוני ומשמעותי לעשות מעבר לסוג משקפיים כזה עבור הפרש של רבע מספר? תודה מראש, ציון

21/07/2003 | 12:24 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לציון שלום. ההבדל הוא לא רבע מספר. בביפוקלים שציינת, המספר לרחוק הוא 2.25+, (קצת פחות מהזוג הנוכחי), ואילו המספר לקרוב הוא 4.25+. (2.25+2.0). אם אכן מדובר בפזילה אקומודטיבית (זה קשה לי לדעת ללא בדיקה) הטיפול הוא אכן ביפוקלים, אם כי בדרך כלל צריך תוספת קצת גדולה יותר לקרוב, תלוי מה נמצא במדידת הפזילה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה