שק הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/07/2003 | 23:36 | מאת: מנשה

שלום נולדה לנו תינוקת עם בעיה בשק הדמעות סגור היום היא בת 4 חודשים ועדיין מופעים דלקות עיניים במשך כל היום וגם דמעות בצידי העיניים. איך אקל על סיבלה של התינקת? מהו הטיפול היעיל ? טופלה ע"י טיפות עיניים ללא הואיל וכן בביקורת אצל רופא המשפחה והעיניים. תרופה תרוצידין. האם יש טיפול תרופתי יעיל יותר וטיפול יומי כמו שטיפות וניקיון העיניים. תודה לך מההורים המודאגים

19/07/2003 | 18:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למנשה שלום, ראשית- אל נא תהיו מודאגים, מדובר במחלה החולפת בדרך כלל מאליה, ולמרות שהמצב מטריד, אין קשר לעיניים או לראיה ואין סכנה. אין צורך וטעם בטיפול תרופתי- כל אנטיביוטיקה שתתנו תפסיק את ההפרשות (החיידקים מתים) אך לא תפתור את הבעיה, וההפרשות תחזורנה זמן קצר לאחר הפסקת הטיפות. אתם יכולים להביא את הילדה ל"לחיצה" המפורסמת, ובחלק לא קטן של הילדים ניתן לפתוח את החסימה על ידי לחיצה חזקה במקום ובאופן הנכונים. כנסו ל"חיפוש" בתפריט הכחול למעלה עם הערך "חסימה" ו"דרכי דמעות" וקראו על מה שכבר דיברנו בנושא זה עם הורים אחרים.

24/07/2003 | 12:11 | מאת: קים

למנשה שלום, יש לי ילדה מקסימה בת 17 חודשים אשר נולדה עם חסימה בדרכי הדמעות בעין ימין, במשך חצי שנה ניסיתי את הדרך המפורסמת לשיחרור החסימה ע"י עיסוי עדין של שק הדמעות באצבע ידי בכל הזדמנות וילדתי גם כן סבלה מאין סוף דלקות בעין במשך החצי שנה אשר נגרמו מהדמעות שהצטברו בעין. לאחר חצי שנה ועם התייעצות עם מנהל מחלקת עיניים ילדים בבית חולים גדול בארץ אשר חשש שהעין תהפוך לעין עצלה עקב הדמעות שבעין עברה ביתי ניתוח קל לפתיחת שק דמעות, אומנם בהרדמה מלאה (עקב גילה והחשש מהתזוזה) ולאחר מכן חזרה לעצמה עם כמה בדיקות למעקב ומאז ללא בעיות כל שהם כלל וכלל, גם כן אני בגיל חצי שנה עברתי את אותו ניתוח (אומנם אז לפני כ- 37 שנים ללא הרדמה) ובהצלחה מלאה. למרות הדאגה מהמילה ניתוח וכמובן ההרדמה בגיל זה אני ממליצה לשקול זאת בהתייעצות עם רופאכם כשבתכם תגיע לגיל חצי שנה. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה