מספר גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/07/2003 | 15:37 | מאת: אביבה

דר' נוימן שלום רב, יש לי תינוק בן 7 חודשים, בגיל 4 חודשים לקחתי אותו לבדיקת עיניים בבי"ח שניידר , כדי לשלול פגיעה בעין בעקבות לידה טראומתית, לשמחתנו אכן נשללה פגיעה. אולם, נמצא כי לבני מספר גבוה +5 , נאמר לי שהמספר יכול להעיד על בעיה של פזילה?! זומנו לבדיקה נוספת בגיל 8 חודשים. שאלותי הן:1. מהי משמעות המספר, והאם יתכן שחיצונית לא רואים כל פזילה? 2.האם תינוק יכול להתגבר על כך באופן שהמספר ירד בהמשך? 3.מהם אפשרויות הטיפול?

15/07/2003 | 21:05 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאביבה שלום, 5.0+ בגיל 4 חדשים זה רק קצת מעל הנורמה לגיל זה, ויכול בהחלט לרדת ולא להוות כל בעיה. אם המספר יישאר כזה למרות שהילד גדל, זה מכניס אותו לקטגוריה של רוחק ראיה, כולל הסכנה שישבר לפזילה, ייפתח עין עצלה וכדומה. פשוט קחי אותו לבדיקה חוזרת, בה יחזור הרופא על בדיקת התשבורת, ותדעי בדיוק היכן את עומדת ואם צריך לעשות משהוא. הטיפול- במידת הצורך, הוא על ידי משקפיים. בזכות האבחון המוקדם לא צפויות בעיות מיוחדות.

11/05/2007 | 20:37 | מאת: אורן

לדר' שלום. לבננו בן ה 3 חודשים גילו בבדיקת עיניים מקיפה +6 בכל עין. הרופא המליץ להרכיב לו משקפיים לאלתר למנוע תחילת פזילה, עין עצלה וכו'. שאלתנו: האם סביר שילד כה צעיר ירכיב משקפיים? האם המספר יכול "לרדת" ? האם יכול "להיעלם" ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה