שינה בחדר חשוך יוצרת רגישות?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/07/2003 | 12:50 | מאת: אבא

מאז שהתחלתי לישון ללא אור – נעשיתי רגיש לאור , ואני מסתנוור יותר בקלות כשאני ער, ומשקפי השמש כבר אינם מספיקים לי. האם כך זה גם גם אצל פעוטות וילדים קטנים? כלומר-אם אני מרגיל אותם לישון בחדר חשוך- האם עם הזמן הם יסתנוורו יותר בקלות , ולכן עדיף להשאיר להם יותר אור בחדר- כדי שיהיו עמידים יותר בחשיפה לאור כשהם ערים? בתודה מראש

12/07/2003 | 09:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, לא ידועה לי התשובה לשאלתך. (אני לא חושב שנעשה מחקר מוסמך שבדק את זה). התשובה האינטואיטיבית שלי היא שאין כל קשר. הרי גוף האדם ובעלי החיים התפתחו מתוך החיים בטבע, ושם כולם ישנים בלילה בחושך מוחלט.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה