פזילה, הרחבת אישונים ומה ש(אין?)ביניהם

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/06/2003 | 20:28 | מאת: מירי

בבדיקת ראיה האופטיקאית בוודאות קבעה שאני סובלת מפזילה מסוימת (חשדתי. במצבים מסוימים אני סובלת מראייה כפולה. חשבתי שזה בגלל המשקפיים) והמליצה לי לבקש מהרופא הפנייה לבדיקת הענין. מלבד כל הבדיקות השגרתיות, הרופא שלי התעקש לבצע את הבדיקה של הרחבת אישונים, למרות שבדק אותי כמה חודשים קודם לכן כשהיתה לי דלקת באחת העיניים. לא שאני נגד יסודיות ובדיקות, אבל הפעם הגעתי למרפאה שלו בנהיגה באור יום ולא הייתי מוכנה שיעשה את הבדיקה (אי אפשר לנהוג אחר כך וקשה לי להאמין שהעיניים לא יפגעו מאישונים מורחבים בשמש). הוא סירב לתת לי את ההפניה לבדיקת פזילה עד שלא אחזור אליו לבדיקה של הרחבת אישונים. תגידו לי - זה רק נדמה לי או שממש אין קשר בין הדברים? כל הכבוד לו שהוא בודק, אבל זה לא כמו למדוד דופק לאדם שבא עם בעיה של פריחה בעור? הוא לא הגזים?

01/07/2003 | 17:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למירי שלום ממש לא יש קשר ישיר גם לפזילה (יש פזילות שהגורם להם הוא רוחק ראיה המתגלה רק בהרחבת האישון) ויותר חשוב הוא שכפל ראיה עקב פזילה חדשה במבוגר יכול לנבוע מסיבות נאורולוגיות שונות, חלקן רציניות ודחופות, וחובה! לבדוק את עצב הראיה (בדיקה שנעשית בדרך כלל בהרחבה), לוודא שאין סימנים בעצב לבעיה נאורולוגית וצורך בבירור דחוף. טוב ונכון עשה הרופא שלך, חזרי אליו לבדיקה בהרחבה. (עם פרח אם במקרה הגבת אז בחריפות יתר.......)

01/07/2003 | 21:48 | מאת: מירי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה