הלו דוקטור!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/06/2003 | 16:48 | מאת: פוזלת מהממת

שלום לך, השתכנעתי סופית והפסקתי עם "פוזלת אחת". אז עכשיו אני בדיוק חודשיים אחרי ניתוח פזילה, וזה עדיין רחוק מלהיות מושלם. מההתנסות המאתגרת הזו, אני מבינה שההתאוששות אצל מבוגרים היא הרבה יותר איטית (נדמה לי שעדיין העסק לא יציב ושהמוח שלי עושה מאמצים אדירים להבין מה הדוקטור עשה לשרירים שהוא מכיר שנים...). כמה שאלות קצרות: 1. מבחינה רפואית, יכול להיות שעוד יהיה שינוי במנח העיניים? 2. נכון יהיה לומר שכל האחוזים שכולם מדברים עליהם, רלוונטיים בעיקר לילדים? 3. במרפאה, כשמניחים פריזמה על העיין, העסק מתיישר. אין משקפיים שיכולים לחקות את זה? עדשות? משהו?! 4. להתחיל פה להתרגל לרעיון של ניתוח נוסף, או שיש "תקופת צינון" וצריך מרווח יותר גדול בין ניתוח לניתוח? גוד בלס יו.

29/06/2003 | 19:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום רב, תשובות קצרות לשאלות קצרות: 1-כן. ככל שהזמן עובר, המצב "מקובע" יותר. 2-לאו דוקא. תלוי יותר בסוג הפזילה ואיזה ניתוחים עבר המטופל בעבר. 3-הפריזמה משמשת להזיז את התמונה שאת רואה, ולא את העין. נכון שמי שמסתכל עלייך כאשר את עם פריזמה רואה את העין מוסטת, אבל לא רק העין, אלא כל מה שנראה דרך העדשה הפריזמטית (גבות, עפעפיים),והזוית שונה בכיווני מבט שונים. בקיצור- לא פתרון- מה עוד שפרימה בכח גדול זו עדשה מאד עבה בצד אחד. 4- שוב תלוי, יש מצבים שבבדיקה מיד למחרת הניתוח אמרתי לחולה שיש צורך לעשות עוד כך וכך, ופעמים שחיכיתי עם תוצאה לא טובה 6 חדשים, ובסופו של דבר הפזילה התייצבה על זוית קטנה ולא מורגשת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה