פזילה בעין אחת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/06/2003 | 16:43 | מאת: זיו

אני בן 16 ומאז שהייתי קטן היתה לי פזילה בשתי העיניים. בגיל מוקדם עברתי ניתוח שתיקן את הפזילה אך בגיל מאוחר יותר היא חזרה בעין אחת. רציתי לשאול מה האפשרויות שעומדות בפניי לפתרון הבעיה? מה הם אחוזי ההצלחה? והאם זה בטוח? תודה, מקווה שתענה בהקדם.

22/06/2003 | 18:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לזיו שלום, בדרך כלל (עד כמה שניתן לענות בלי להכיר את פרטי המקרה, הניתוח שעברת, הזוית היום וכדומה), מדובר בניתוח חוזר, עם סיכויי הצלחה של כ70%. זה בטוח כפי שכל ניתוח יכול להיות בטוח- כלומר יש סיכונים בכל ניתוח, גם כאשר מבוצע בצורה הטובה ביותר.

22/06/2003 | 21:48 | מאת: זיו

במקרה שהניתוח לא מצליח, שאני אהיה בצד של ה-30%, איזו אפשרות אלטרנטיבית אני יכול לעשות (אם יש)? סך הכול, לפזול בגיל ההתבגרות והלאה זה לא הדבר הכי מחמיא בעולם.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה