הבחנה בצבעים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/06/2003 | 12:10 | מאת: ישראל

שלום רב יש לי ילד בן שנתיים ושלושה חודשים ילד מאוד מפותח ופיקח מדבר יפה מאוד ובעל קליטה וזכרון מאוד טובים העניין הוא שהוא ממש לא יודע להבחין בין צבעים כבר בערך שנה אנחנו מנסים ללמד אותו ולעקוב אחר העניין אבל הוא לא מסוגל להגיד על משהו באיזה צבע הוא אלא הוא מהמר מכיוון שהוא יודע את שמות כל הצבעים בעל פה שאלתי - באיזה גיל אמור ילד לדעת להבחין בין צבעים ולזהות אותם? ומה לעשות במידה והוא כבר עבר את הגיל הזה? תודה מראש ישראל

22/06/2003 | 18:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לישראל שלום, ילדים מציינים צבעים בשמם בגיל 2-4 שנים בערך, תלוי בעיקר בכישורים המילוליים. יכולת ראיית הצבעים אם היא ישנה, היא ישנה מלידה, או שחסרה מלידה. מכיוון שאין כל טיפול ללקויי ראיית צבעים, אין גם חשיבות מיוחדת לאבחון מוקדם, ואני במקומכם הייתי פשוט "יורד מהעניין" עד שיתברר מאליו. אם אתם בכל זאת סקרנים לדעת, יש לי מבחן ראיית צבעים המבוסס על ציורים במקום על מספרים, כך שניתן לאבחן לקויי ראיית צבעים ברגע שהילד מסוגל לזהות ציורים.

26/06/2003 | 22:08 | מאת: קרן

הילד שלי בן שנתיים ועשרה חודשים ורק עכשיו התחיל להגיד את הצבע הנכון של מה שנשאל. גם הוא דיבר שוטף מגיל שנתיים והיה מנחש צבעים, כי ידע בע"פ את השמות. אין מה לדאוג, זה לוקח זמן, גם אני בהתחלה דאגתי ובטיפת חלב אמרו לי שילד אמור לדעת צבעים בגיל שלוש וממש אין מה לדאוג בקשר לזה.

01/07/2003 | 12:20 | מאת: ענת

יש משחקים שבהם יש להתאים בין שני צבעים זהים (כמו לוטו) ואז אפשר לראות אם הוא מזהה את הצבעים ורק לא יודע לקרוא בשמם.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה