ניבוי הסיכון בניתוח לתיקון פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/06/2003 | 09:00 | מאת: גדי

שלום ד"ר נוימן, לפני כשבועיים פניתי אליך. לנוחותך להלן הקישור לפנייתי הקודמת: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=623&i=6301&t=6301 שוב, תודה על תשובתך. בינתיים התברר שמשקפי פריזמה ותרגילי עיניים לא יעזרו לי. ברצוני לשאול: (א) מה אחוזי ההצלחה של ניתוח לתיקון פזילה בגיל מבוגר? (ב) האם ישנה בדיקה היכולה לנבא האם אראה כפול לאחר הניתוח ומה רמת הביטחון של ניבוי כזה, באם קיים? אמנם אני רואה כפול כבר כעת ולכאורה אין לי מה להפסיד, אך הראייה הכפולה כעת מופיעה במצבים ספציפיים וחששי העיקרי לגבי הניתוח הוא שמא אחריו תוחמר הראייה הכפולה (אין לי עניין לעבור את הניתוח לצרכים קוסמטיים). תודה מראש, גדי

22/06/2003 | 10:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגדי שלום, במבוגר, ועל יד ה- Adjustable Sututes technique , אחוזי ההצלחה גם הם בסביבות ה80%. כדי לנסות לנבא אם יהיה כפל ראיה אפשר לשים לפני העין פריזמה בכח של זוית הפזילה,(מחקה את המצב לאחר ניתוח מוצלח מבחינת מה שהמח "רואה") ואם אז לחולה יש כפל ראיה, הסכוי גדול יותר שיהיה לו גם אחרי ניתוח.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה