עפעף צנוח פזילה ועין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/06/2003 | 07:00 | מאת: לי

שלום רב אבקש את התייחסותך לעניין בתי בת ה-3 בתי עומדת לעבור ניתוח פזילה ולאחר מכן ניתוח עפעף האם יש חשש שניתוח פזילה לא מצליח בפעם הראשונה? איך ניתן לברר עוד מידע על פזילה לגובה?

22/06/2003 | 10:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללי שלום, שאלות ממש כלליות, בעקרון- כן, ניתוח פזילה יכול לא להצליח בפעם הראשונה (גם בהנחה שהכל בוצע נכון לפי הספר). פזילת גובה זה עולם שלם של אבחנות עם טיפולים שונים לפי סוג הפזילה הספציפי. (ביום שישי האחרון הרצאתי בבי"ח הדסה בירושלים על הנושא הזה בדיוק- פזילות גובה, ובהרצאה של שעה כיסיתי בקושי את המבוא לנושא (ואני מדבר מהררר...)). אשמח לנסות לענות לך לשאלה ספציפית. (לפי העובדה שמתוכנן ניתוח עפעף לאחר מכן, סביר שמדובר במצב של פיברוזיס מולד הכולל הגבלה בהרמת העין וצניחת עפעף??) אני צריך יותר פרטים או לבדוק את הילד כדי לתת לך תשובות יותר לענין.

22/06/2003 | 11:13 | מאת: לי

שלום שוב ותודה מראש לבתי יש פטוזיס מולד אנו כרגע במעקב בתל השומר ושם נערוך את הניתוחים הללו עד כמה שאתה יודע ניתוח פזילה יכול להסתיים בניתוח אחד ויחיד? ברצוני לדעת על אחוזי הצלחה הידועים לך???

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה