עפעף נפוח

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/06/2003 | 10:33 | מאת: גלית

שלום רב, בני בן ה-6 התעורר הבוקר עם עפעף אחדנפוח עד כדי קושי לפקוח את העין, בלי אדמומיות. עשיתי לו קומפרס דל תה חמים בהנחה שזו שעורה, זה עזר מעט. אין ניתן לדעת אם זו שעורה או אולי עקיצה או דבר אחר ? בתודה מראש.

22/06/2003 | 10:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגלית שלום, סליחה על האיחור בתשובה (ודאי כבר לא רלוונטי), לא הייתי זמין בסוף השבוע. שעורה שכיחה גם בילדים, וכן זיהום משני לעקיצה. האבחנה המבדלת החשובה היא זיהום חיידקי בעפעפיים, pre-septal celulitis, (יכול להיות משני לאחד מהמצבים הנ"ל) שיכול להתקדם במהירות, לגרום לזיהומים משניים מסוכנים (כולל במח) ומחייב טיפול באנטיביוטיקה דרך הוריד, בדרך כלל באשפוז. זו מחלה שמחמירה במהירות, כך שאם זה היה המצב אצלכם, אתם ודאי כבר אחרי טיפול מוצלח. במידה ואין סימני זיהום, אך עדיין נפיחות - דברי איתי שוב.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה