חסימת צינורית הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/06/2003 | 22:27 | מאת: אורלי

בני בן חמישה חודשים. לפני כשבועיים החלה לו דלקת עיניים, שלא עברה עם טיפות עיניים, ולכן קיבל טיפול בטיפות עיניים אחרות וזה עדיין לא עבר. האם קיימת אפשרות של חסימת צינורית הדמעות שאינה מולדת אלא מתחילה בגיל מספר חודשים? (בני הראשון סבל מחסימה בצינורית הדמעות ולכן היה עם דלקת עיניים עד גיל 8 חודשים אז הצליח רופא עיניים לפתוח על ידי לחיצה מכנית בעזרת האצבע שלו.)

17/06/2003 | 11:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורלי שלום, חסימה נרכשת בדרכי הדמעות (להבדיל ממולדת) היא נדירה, ומחייבת בדיקת רופא אף אוזן גרון (לעיתים עם אנדוסקופ) לשלול תהליך בלע-אף הגורם לחסימה "מלמטה" של דרכי הדמעות. אם מדובר בחסימה דו צדדית, הרי שמדובר בתהליך גדול למדי, ולא כל כך סביר שיהיה כזה בלי סימפטומים נוספים. האם יש לו גם דמעת קבועה? אם לא, קרוב לודאי שלא מדובר בחסימה. האם הלחמית ("הלבן") של העיניים אדומה וגדושה? אם כן, קרוב לודאי דלקת ולא חסימה (בחסימה יש הפרשה רבה, אך העין נשארת לבנה מכיוון שההפרשה באה מדרכי הדמעות החסומות, ולא בגלל דלקת של העין עצמה) זה הכי קרוב שאני יכול לעזור בלי לראות את הילד.

24/06/2003 | 21:48 | מאת: ירון

שלום! בני בן ארבעה שבועות סובל כנראה מחסימה בצינור הדמעות (דמעות ודלקת בעניים ללא הפסקה). מה המלצתך לדרכי טיפול בחסימה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה