טיפות עיניים דתאמיצין לפעוט בן שנה + דחוף בבקשה **

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/02/2010 | 21:17 | מאת: רונית

שלום רב, לבני בן השנה וארבעה חודשים יש דלקת בעיניים מאתמול, מתבטאת באדמומיות בעיניים ומעט הפרשות (בעיקר לאחר שינה). הבוקר נכנסתי לרופא עיניים במרפאה , ללא הבן שלי, וביקשתי מרשם לטיפול בדלקת שלו כאשר ציינתי את גילו. הרופא רשם לו את הטיפות דתאמיצין 4 פעמים ביום טיפה בכל עין למשך 10 ימים, מינימום 7 ימים. אחרי שנתתי לבן שלי טיפול פעם אחת, קראתי בעלון המצורף שאין לתת את הטיפות מתחת לגיל שנתיים. כעת אני תוהה אולי לא שמע שציינתי את הגיל של הילד,למרות שזה מצוין גם בכרטיס המגנטי... מה לעשות?? האם להמשיך את הטיפול?? תודה מראש.

05/03/2010 | 16:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונית שלום, אמנם כבר לא רלוונטי בגלל האיחור בתשובה (שבוע קשה...) אבל אין לתת טיפות עיניים שמכילות סטרואידים בלי בדיקת העיניים, בלי קשר לגיל המטופל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה