משקפי שמש לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/06/2003 | 06:01 | מאת: ארנית

דר' שלום, שאלתי את רופא הילדים של בני (בן 4.5 חודשים) בנוגע למשקפי שמש והוא דוקא המליץ להמנע מלהרכיב לו משקפי שמש. הוא אמר ששמע מאופטומטריסט או רופא עניים (אני לא זוכרת כרגע ממי) שיכול להגרם יותר נזק מתועלת. האם אתה יודע למה הכוונה? האם אתה מסכים עם הקביעה, או שאתה כן ממליץ על שימוש במשקפי שמש לתינוק? תודה ויום טוב, ארנית

11/06/2003 | 19:00 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אינני יודע למה התכוון הרופא. הסכנה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא במשקפי שמש שלא מכילים הגנה מפני UV, ואז האישון רחב בגלל כמות האור הקטנה המועברת על ידי משקפי השמש, ויש כניסה לעין של יותר UV. זה לדעתי תאורטי לגמרי: ראשית כמעט אין היום משקפי שמש בלי הגנת UV, וגם לא הוכח שUV ברמות הרגילות בהן אנו נתקלים בחיי היום יום יש בהן כדי להזיק לעין. (הקרנית מסננת מעל 90% מקרינת הUV). הAmerica Academy for Peciatric Ophthalmology ממליצה על משקפי שמש לתינוק כדי למנוע נזקים לטווח ארוך לעדשה ולרשתית, כך שאני כללית בעד, אך לא מטיף לזה במרץ רב מדי. (קודם שיבדקו את כל הילדים בגיל שנה לבעיות תשבורת- זה הרבה יותר קריטי)

12/06/2003 | 12:27 | מאת: ארנית

תודה. ותשובתך מעלה את השאלה מה זו תשבורת? (חיפשתי בפורום ולא מצאתי...)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה