ראייה כפולה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/06/2003 | 09:12 | מאת: גדי

שלום ד"ר נוימן, בקרוב אהיה בן 48, בגיל שנתיים וחצי עברתי ניתוחים בשתי העיניים בגלל פזילה פנימה בשתיהן ונשארתי עם תיקון-יתר בעין שמאל שהיא גם עין עצלה. במשך כל השנים סבלתי מראייה כפולה רק במצבי עייפות וכאשר התייעצתי עם רופאי עיניים שונים בקשר לניתוח לתיקון הפזילה מטעמים קוסמטיים, הייתה התנגדות נמרצת ונאמר לי שהפגם הקוסמטי אינו מצדיק זאת ושניתוח עלול לגרום לראייה כפולה. מזה כשנה חלה החמרה ניכרת ואני סובל מראייה כפולה (למשל, נאלץ לכסות עין אחת בעת צפייה בטלוויזיה). כעת הרופאים ממליצים על הניתוח שהתנגדו לו כל השנים. שאלתי היא מה הסיכונים בניתוח כזה (תיקון של פזילה החוצה בעין שמאל העצלה)? והאם החשש שהובע בזמנו מכך שאחרי הניתוח אני עלול לסבול מראייה כפולה מוצדק? כמו כן, במגבלות המתחייבות מייעוץ ברשת, האם עדשות פריזמה עשויות לסייע במקום הניתוח? בתודה מראש, גדי

11/06/2003 | 18:25 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגדי שלום, נתחיל מהחלק הקל- פריזמות יכולות לעזור במניעת כפל הראיה, קל ולא מסוכן לנסות. לגבי העיקר- לא נדיר שבאנשים עם פזילה מילדות וללא חיבור דו עיני יש החמרה בפזילה (בין אם ראשונית או פזילה משנית לאחר ניתוח) במשך השנים, גם אחרי שהיו יציבים שנים רבות, ומצב שקודם לא הצדיק ניתוח (זוית קטנה, סבל רק לעיתים רחוקות) הופך למצב המצדיק ניתוח. אמנם ייתכן כפל ראיה לאחר הניתוח, אך גם היום יש לך כפל ראיה, וסיכוי טוב שעל ידי החזרתך למצב ה"ישן" לא יהיה לך כפל ראיה שיפריע לך בצורה משמעותית. במבוגרים אנחנו משתמשים היום בשיטה הנקראת Adjustable suture המקטינה גם היא את הסיכון לכפל ראיה משמעותי, על ידי תיקון נוסף למחרת הניתוח עד שהחולה "מחבר" או יכול להתעלם מאחת התמונות. מהנסיון- רוב החולים בקטגוריה זו מרוצים מאד מתיקון נוסף. (כמו שאמרת- כל זה במגבלה של "יעוץ בלי בדיקה..")

11/06/2003 | 18:49 | מאת: גדי

שלום ד"ר נוימן, תודה רבה על התשובה המפורטת, ועוד שאלה קטנטונת: האם מניסיונך תרגילי עיניים יכולים לעזור להפחתת הראייה הכפולה אצל מבוגרים בגילי? תודה, גדי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה