מצמוץ ו/או סגירת עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/06/2003 | 00:36 | מאת: לב עזרא

09/06/2003 | 00:39 | מאת: לב עזרא

בני בן 12 החל פתאום למצמץ בעיניו ולפעמים גם סוגר את עיניו בחוזקה בבדיקה אצל רופא עיניים לא נמצאה בעייה והרופא המליץ לברר בעיות בכתה ואולם הילד מצטיין בלמודיו ולא נראית בעייה חברתית אבקש התיחסות תודה

11/06/2003 | 18:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מצמוץ הוא סוג של טיק (תנועה אוטומטית החוזרת על עצמה), שכיח מאד בילדים. (אני רואה אחד-שניים כאלו בכל יום מרפאה). בהנחה שבדיקת העיניים תקינה כולל בדיקה בהרחבה, בדרך כלל מספיק מעקב סבלני בלבד והתופעה חולפת מאליה. (כנס גם לחיפוש (בשורה הכחולה למעלה) עם הערך "מצמוץ" וראה התייחסויות קודמות.)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה