דלקת בעין לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/06/2003 | 12:57 | מאת: איריס .ג

ד"ר נוימן שלום הבת שלי בת 3 חודשים ומיום היולדה יש לה דלקת בעין אחת. בביה"ח נתנו לה טיפות למשך מס' ימים אך ללא הועיל. ניגשתי לרופא ילדים ונתבקשתי לתת לה משחת עיניים במיקסין-הילדה טופלה במשך מספר ימים אך הדלקת לא נעלמה. ניגשתי לרופא עיניים בבדיקה נמסר לי שזוהי תופעה מוכרת אצל תינוקות עד שכל המעברים יפתחו ויתכן שעד גיל שנה הדלקת תימשך. ביקשתי למרות זאת טיפול וקיבלתי מרשם לטיפות צמיגות בשם פוסיתלמיק .השתמשתי מס' ימים אך לא נראה שיפור. העין מפרישה דלקת ולעיתים נראית גם נפוחה וגם חצי סגורה. במקביל אני מנקה לה את העין בצמר גפן טבול במים רתוחים. לא נראה לי שכל כך הרבה זמן אין שיפור ואנו כהורים חוששים שיגרם לה נזק . נא המלצותיך בדחיפות. בתודה מראש איריס

07/06/2003 | 13:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאיריס שלום, אנא כנסי למנוע החיפוש של הפורום (הקליקי על המילה "חיפוש" בסוף שורת האפשרויות שעל הקו הכחול), עם הערך "חסימה". אני מניח שתמצאי שם אינפורמציה שתבהיר לך את המצב. בנוסף- אל תשתמשי באנטיביוטיקה (הטיפותהשונות והג'ל שתארת). האנטיביוטיקה הורגת חיידקים הרגישים אליה, אך לא פותחת סתימות. יום לאחר גמר הטיפול ההפרשות יחזרו, ויש סיכוי סביר שיתפתח זן עמיד לאנטביוטיקה שאת נותנת. רוב הסיכויים שהבעיה תחלוף מאליה במהלך החדשים הקרובים. אם את רוצה, את יכולה להביא אותו )או לרופא עיניים ילדים המבצע את הפעולה לעיתים קרובות) כדי לנסות לפתוח את החסימה על ידי לחיצה חזקה על השק תוך כדי סגירת הפתחים העליונים, פותר את הבעיה במקום בכשליש מהמקרים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה