פפילאדמה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/10/2009 | 15:24 | מאת: אמא דואגת

לילדתי בת ה-7 התגלה לפני כשנתיים בבדיקה אקראית לקראת כיתה א פפילאדמה. עברה בירור מקיף (CT" MRI וכו) הכל תקין. קיבלה טיפול באורמוקס במשך כמעט שנה וזה נסוג. עכשיו, ללא טיפול, זה נשאר כבר שנה ללא שינוי (לא החמרה ולא הטבה). מבקשת לדעת האם יש איזה שהן מגבלות לילדה? טיסות ארוכות? שהיה בגבהים? אחר? אנו לקראת נסיעה לדרום אמריקה וצריכים להחליט. תודה

16/10/2009 | 21:32 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לפי מה שתארת אין מגבלות. פפיל אדמה זו לא אבחנה, אלא ממצא. צריך למדוד את הלחץ התוך שדרתי באופן ישיר כדי לקבוע אם אכן מדובר בלחץ תוך מוחי מוגבר, ולפי זה הטיפול וההמלצות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה