משקפים ויכוח

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/06/2003 | 00:51 | מאת: שרית

בתי עברה ניתוח פזילה אצל מומחה ידוע לפני 4 שנים כיום בת 6 המומחה אצלו מטפלת טוען שעליה להמשיך עם משקפים. יש לה +3 מומחה אחר טוען שהוא חושב שהגיע זמן להוריד משקפיים כי היא רואה אטוב גם בלעדיהם. מה דעתך?

02/06/2003 | 10:52 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום שרית, אם ללא משקפיים הראיה תקינה לחלוטין, כולל ראיה מרחבית ודו-עינית, ואם ללא משקפיים אין כאבי ראש, מאמץ יתר מקרוב ופגיעה בריכוז, יש הטוענים שאפשרי להוריד את המשקפיים, והורדתם אולי אפילו תגרום לירידה במיספר. אם עדיין נשארה פזילה מסויימת ללא המשקפיים או פגיעה בראיה הדו-עינית עדיין יש צורך להרכיבם. המתיני גם לתשובתו של דר' נוימן. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

02/06/2003 | 13:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרית שלום שתי האפשרויות יתכנו, תלוי במשתנים הבאים: מה התשבורת המלאה? (בדרך כלל קצת יותר מאשר המשקפיים) מה זוית הפזילה לרחוק עם ובלי המשקפיים? מה זוית הפזילה לקרוב עם ובלי המשקפיים, ומה הזוית עם תיקון נוסף לקרוב? מה החיבור הדו עיני? (במילים אחרות- מה תוצאות הערכת פזילה מלאה) לפי זה מחליטים אם הילד עדיין צריך משקפיים, ואם כן- באיזה מספר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה