עין עצלה לילד בן 4

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/05/2003 | 00:22 | מאת: אמא מודאגת!

שלום ד"ר! לבן שלי אובחנה עין עצלה לפני כשנה כשבבדיקה הראייה שלו בעין(עין שמאל)הראייה הייתה חלשה ביותר מאז הוא הולך עם כיסוי אופטי על העין הבריאה ובבדיקה השנייה נראה שחלה הטבה משמעותית בראייה של עין שמאל.השאלה עד מתי הוא אמור לחבוש את הרטייה ואם יש סיכוי שהפזילה תחלוף לגמרי והעין העצלה תתפקד כמו הבריאה...?עליי לציין שגם לי יש עין עצלה ועד היום היא "מתעייפת" לי ובורחת וזה ממש לא נעים...מודה לך מראש!!!

02/06/2003 | 13:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, נראה לי שאת קצת "מערבבת" את המושגים של פזילה ועין עצלה, שהם דבר שונה לחלוטין: עין עצלה הוא מונח המתאר את לקוי הראיה, (שיכול לנבוע מכל מיני סיבות, לא רק מפזילה) ופזילה זה המונח המתאר את העובדה ששתי העיניים לא מסתכלות לאותו כוון. (עם או בלי עין עצלה.) עם הרטיות, יש בהחלט סכוי שהראיה תשתפר עד לראיה תקינה לחלוטין ולא תהייה יותר עין עצלה . (=לקוי ראיה). לא נתת לי מספיק נתונים לגבי הפזילה כדי שאוכל לענות על החלק השני, ברוב המקרים פזילה לא חולפת לחלוטין רק על ידי סגירות. צריך לבדוק ולאפיין את הפזילה בדיוק כדי לענות לך על החלק השני של השאלה.

02/06/2003 | 21:11 | מאת: האמא המודאגת

שלום ד"ר תודה על התשובה! רציתי לתת לך עוד קצת פרטים על-מנת שתוכל לקבל תמונת-מצב יותר מדוייקת.בבדיקה הראשונה שנעשתה במרפאה ברמת-אביב היו הממצאים: רפרקציה בהרחבה: 1.75+?0.75 + 180 0.75+1.25+ 150 " מדובר בילד עם אמבליופיה עמוקה משמאל,letוהיפרמטרופיה נמוכה.חדות ראייה עין שמאל:1/60 חדות ראייה עין ימין:8/10 כמו כן פיקסציה מאד מאד חלשה משמאל" בבדיקה השנייה הרופאת עיניים ציינה שיש שיפור ניכר ושיש להמשיך בכיסוי העין.על-פי תשובתך משתמע שהראייה תשתפר אך בעיית הפזילה לא בהכרח תעלם-האם הבנתי נכון? שוב תודה על היחס הפורום שלך מעולה!!!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה