דלקת עיניים לילד בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/04/2009 | 15:42 | מאת: אמא

שלום, בני בן ה-11 חודשים סובל מדלקת עיניים מזה כ-3 ימים. קיבל משחת סינטומיצין שהוחלפה בטיפות עיניים PHENIMIXIN (טיפה אחת 4 פעמים ביום)לאחר ייעוץ עם רופא עיניים שלא ממש בעד המשחה. נראה שהמצב משתפר היום. אבקש לדעת אם יש דרך למנוע דלקות עיניים בעתיד? ממה להיזהר? אם היא מופיעה שוב האם אוכל לתת לו את הטיפות על דעת עצמי? כמו כן בעת הופעת הדלקת האם יש צורך להחליף סדינים כל יום? האם יש בעייה ביציאות לשמש או לרוח? האם להיזהר שלא להרטיב את העיניים במקלחת? האם אסור לתת לו לבכות הרבה? האם מותר להקריא לו ספרים ו/או טלוויזיה? איך גורמים לדלקת לעבור יותר מהר? תודה מראש וסליחה על כל כך הרבה שאלות....

29/04/2009 | 22:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, דלקת עיניים חיידקית (כזו שמגיבה לאנטביוטיקות שרשמת, להבדיל מדלקות וירליות או אלרגיות בהן אין צורך בטיפול כזה) היא נדירה למדי, והתמונה בדרך כלל סוערת, עם הפרשה מוגלתית רבה, עיניים מאד אדומות, נפיחות בעפעפיים וכד. ברוב המכריע של המקרים בהם יש עין אדומה ומעט עפרשות בתינוק מדובר בדלקת וירלית (עם או בלי דלקת וירלית כללית יותר, כגון נזלת או דלקת אזניים), או בדלקת אלרגית. נכון שברוב המקרים האלו הילדים מקבלים מרופא הילדים טיפות אנטיביוטיות, אבל אלו כאמור אפקטיביות רק בדלקת חיידקית "אמיתית". מבקרה שיש דלקת כזו, הטיפול הוא אנטביוטיקה בטיפות וסילוק ההפרשות. כל שאר הדברים שציינת אינם נחוצים- כלומר אפשר להתנהג רגיל משאר הבחינות. כן רצוי למנוע מגע עם ילדים אחרים בזמן שהדלקת פעילה- נכון עוד יותר בדלקות וירליות, שהן הרבה יותר שכיחות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה