צורך במשקפיים אצל תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/05/2003 | 15:35 | מאת: הדר

ד"ר נוימן,שלום לפני כ-3 חדשים בתי (אז בת 9 חדשים) נבדקה ואובחן רוחק ראייה של +5. הומלץ על ביקורת לאחר כמה חודשים (הומלץ גם על ידך בפורום זה..). ובכן, היום (בת שנה) היינו בבדיקה החוזרת, וגם הפעם רוחק הראייה נותר באותם ערכים. א. מה זה אומר שבכלל אין מגמת ירידה? המלצת הרופא היתה משקפיים שיתקנו ל2.5+. ב. הבנתי מתכתובות אחרות כאן בפורום, שאין תמימות דעים לגבי יכולת התיקון של המשקפיים, האם תוכל קצת לפרט? האם המשקפיים לא גורמים לעין להתרגל ש"משהו" אחר עושה בשבילה את העבודה? אין לילדה פזילה, ומבחינת התפתחות/התנהגות לא ניכר כל קושי. תודה, הדר

29/05/2003 | 16:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להדר שלום, כמו תמיד במקרים גבוליים, ניתן לשכנע בקלות לכאן ולכאן, תלוי איך מציגים את המשתנים. לדעתי, 5+ בגיל שנה הוא גבוה, והעובדה שאין שינוי במעקב (אמנם קצר) גם היא "בעד" מתן תיקון. הסכנה בהשארת המצב היא הופעת פזילה שיכולה לחייב בהמשך צעדים משמעותיים יותר מאשר רק משקפיים. מתן תיקון חלקי (כמו שהוצע לך) במקרה כזה הוא הטוב משני העולמות: גם מצמצמים את רוחק הראיה במידה רבה, וגם משאירים את הילדה עם 2.5+ לא מתוקן, שזו התשבורת הנורמלית בגילה (כך שלא תהייה הפרעה להמשך התפתחות העין-ירידה ברוחק הראיה. יש הטוענים שמתן תיקון מלא יכול להפריעה לירידה הטבעית של רוחק הראיה). כך שאני מסכים עם הרופא שלכם. במידה ואת מחליטה להמתין- יש לשים לב היטב שלא מופיעה פזילה, ולחזור על בדיקת התשבורת בעוד כ- 4 חדשים.

29/05/2003 | 23:35 | מאת: הדר

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.. הנה עוד כמה שאלות: האם יש חשיבות למועד תחילת מתן המשקפיים? כלומר, במידה ומחליטים לחכות לעוד בדיקת תשבורת בעוד כמה חודשים, ויתגלה כי עדיין אין שיפור, האם נרגיש כי הפסדנו את החודשים הללו בטיפול? ואם מחליטים כבר עכשיו לצייד אותה במשקפיים מתקנים ל+2.5, כל כמה זמן בודקים את הצלחת התיקון? תודה, הדר

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה