תופעת דואן?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/05/2003 | 12:10 | מאת: שלי

לבתי בת ה- 6 יש תופעה בעין ימין, שהתגלתה בגיל שנה בערך, שהאישון תקוע לצד העין (במשך השנים עבר קצת לכיוון אמצע העין), הרופאה המומחית המטפלת בה אמרה שזו לא עין עצלה-שע"י טיפול מסויים אפשר לפתור את הבעיה, אלא זו תופעה הנקראת: "דואן" בה השרירים של העין תפוסים, ואי אפשר להזיז את האישון, וטווח הראיה קטן, לכן עליה להרכיב משקפיים, וייתכן שבעתיד יישקל ניתוח, אני רוצה לדעת קצת יוצר על תופעה זו , שגורמת באופן טבעי לעין הבריאה לפזול, ואם יש באמת משהו לעשות, האם זה תורשתי? , וכל מה שאפשר לעזור לי בנושא, תודה שלומית

29/05/2003 | 16:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשלומית שלום, אנא ראי גם התכתבויות קודמות בפורום בנושא זה, והטוב ביותר להכנס עם הערך duane למנוע חיפוש כגון YAHOO, ולעיין בחומר הרב שמופיע. הכי יעיל, להכנס לSUPPORT GROUP שזו קבוצת תמיכה של הורים לילדים עם תסמונת דווין, שם ניתן למצא תמיד אינפורמציה רבה מפי הורים "בעלי נסיון". כללית- מדובר במצב בו עין אחת (בדרך כלל שמאל) לא עוברת את קו האמצע במבט לצד העין הפגועה. כמו כן מפתח העין הפגועה נעשה קטן יותר במבט לצד השני. בדרך כלל לא פוגע בראיה, (אלא אם כן יש פזילה במבט ישר ומתפתחת עין עצלה), ולא קשור לבעיות משקפיים, ולא ניתן לשיפור על ידי משקפיים. המצב יציב במשך החיים, ברוב המקרים לא תורשתי, ויכול להיות קשור לבעיות שמיעה או בעיות בעמוד השדרה. אנחנו מנתחים לעיתים קרובות את שרירי העיניים אם יש פזילה במנח ראש ישר או הטיית ראש קבועה. יש עוד תת סוגים רבים של דווין, וזה מקרה בו צריך מעקב על ידי רופא עיניים ילדים המכיר היטב את התסמונת על סוגיה השונים כדי שימליץ ויבצע את הטיפול האופטימלי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה