משקפיים לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/05/2003 | 23:15 | מאת: שרון

הבן שלי בן שישה חודשים, גילו שיש לו היפרמטרופיה (מספר 4.5 וצילינדר מספר 1 בשתי העיניים), ללא פזילה. בדקו אותו שני רופאי עיניים. רופא אחד אמר לנו שכרגע אפשר להמתין לבדיקה נוספת בעוד שלושה חודשים ובמידה והוא מתחיל לפזול לרכוש לו משקפיים מיידית. הרופא השני אמר לנו שחייבים משקפים עכשיו כדי למנוע מצב של פזילה עתידית. שאלותי הן: 1. האם לרכוש לו משקפיים עכשיו או להמתין? 2. נאמר לי על ידי אחד הרופאים שהמשקפיים צריכות להיות עם צלינדר, רופא נוסף אמר לי שבשל הגיל הצעיר והצילנדר הנמוך יחסית, כדאי להמתין עם הצלינדר במשקפיים (כלומר משקפיים כן, אך ללא צילינדר) היות שיכול להיות שהדבר יסתדר באופן טבעי בשל גילו הצעיר ולבחון את הצורך בצילינדר בעוד מספר חודשים .אשמח אם תוכל להמליץ לי כיצד לפעול. בתודה מראש, שרון

26/05/2003 | 13:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, שני הרופאים צודקים.... בגיל 6 חדשים, התשבורת הנורמלית היא בערך 2+, כך שהילד רק ב 2.5 מעל הנורמה. די שכיח בגיל זה, ובדרך כלל יורד די מהר בשנתיים הראשונות לחיים. (הצילינדר לא משמעותי בגיל זה, ובדרך כלל נעלם לבד) מצד שני, גם רוחק ראיה לא גדול כזה יכול בהחלט לגרום להופעת פזילה בילד עם חיבור דו עיני חלש מהרגיל. כך שאין תשובה "נכונה" וההמלצה תלויה בגישה (מתן משקפיים מיותרים לעומן סיכון קטן של פזילה). הגישה שלי: בגיל זה ותשבורת כזו, הייתי ממתין עוד 6 חדשים לגיל שנה ואז חוזר על הבדיקה ומחליט לפי הממצאים החדשים. הסיכון הקטן שיישבר לפזילה (ואז כמובן תפנו מיד מכיוון שאתם מודעים לבעיה) שווה כדי למנוע מתן משקפיים מיותרים, (מה עוד שיש גם הסוברים שמשקפי רוחק ראיה יכולים לעכב את הירידה הנורמלית לכוון ה- 0 , יש ויכוח אם זה נכון)

27/05/2003 | 12:15 | מאת: שרון

תודה רבה ד"ר על התשובה ועל מהירות התגובה. האם יכולה להופיע עין עצלה ללא פזילה? ( הבנתי לפי התשובה שלך שהתומכים בהרכבת משקפיים רוצים למנוע מצב של פזילה או התפתחות של עין עצלה). במידה והתשובה חיובית איך אני הזהה עין עצלה אם הילד לא פוזל? תודה, שרון

20/08/2008 | 15:45 | מאת: דנה

אני לא יודאת ביתי בת 6 וחצי חודשים והי היסתדר לנו שצריך מישקפים וכנינו לה אבל זה לא בסדר הם מפריאות לה מעוד באלי אמר אולי כדי להוריד במיקרים שצריך כי למשל בחוץ במיקלחת בלילה באוכל הי ליפאמים לבד זורקת אל הריצפה ובוחה ואני לא יודאת מה לאסות הי לא סמה הי יפה אבל לא יפה לה מישקפים חמודה קטנטונת מתולתלת אים מישקפים טוב הציאו לי מה לאסות 1 להוריד לה את המישקפים 2 להרקיב לה אותם 3 לפנות לרופה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה