דלקת בלי שם.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/05/2003 | 02:36 | מאת: אמא מודאגת !!!

דר' נוימן שלום. בתי בת ה-8 סובלת מדלקות מאז היותה ילדה קטנה. (אשר חולפות וחוזרות) לאחרונה הדלקת נראית מוזרה משאר הדלקות, מסביב לקשתית ( מסביב ובצמוד לצבע העיניים) יש מן הילה אדומה מאוד , ובקשתית עצמה נוצרה מן נקודה לבנה שהובחנה כשריטה. נבדקנו אצל רופא עיניים אשר נתן טיפות סטרואידים , ולאחר כיומיים ניגשנו שוב לביקורת, הרופא ייעץ להמשיך בטיפול שנתן (למרות שלא עזר) התעקשתי שיסביר לי ושיקרא בשם לדלקת מוזרה זו. מאחר ולא ידע לענות, הפנה אותי מידית לאחראית מחלקה שהיא פרופסור לעיניים , שאכן בעצמה לא יודעת מה הממצא, ולא ידעה לקרוא לדלקת זו בשמה. נתנה טיפות אנטיביוטייות OFLOX / VOLTAREN/ ועוד משחת לילה. וביקשה שנגיע לכנס פרופסורים שהתקיים באסף הרופא. והרי אני מאוכזבת מאוד!!! אין שום ממצא!!! רופא אחד מהם סיפר שנתקל בבעיה דומה לילד שהופיע לו נקודה לבנה אחת, (שהתחילה כמו בצקת קטנטנה) ואז נהפכה לצלקת (שריטה) ואז ראה שהתפתחו לילד עוד כ- 4 כתמים כאלה, ואז זה נעלם.(כמובן שהצלקות נשארו) זו אותה הבעיה שיש לביתי , רק שלה זה לא נעלם עדיין. לציין ששמעתי את הרופאים משוחחים באומרם שתופעה זו לא כתובה אפילו בספרים. ברצוני לשאול אותך ד'ר נוימן, האם שמעת על מקרה דומה , או שהנך יודע לקרוא לדלקת זו בשמה. אשמח מאוד מאוד מאוד אם תועיל בטובך לענות לשאלתי, או לחקור ולשאול את עמיתיך לעבודה אם שמעו על תופעה זו. מצטערת על המכתב הארוך, בתקווה שאענה. נ.ב אם תוכל להפנות אותי לגורם הנכון שיוכל לעזור לנו, אודה לך מראש. ממני האמא המודאגת!

25/05/2003 | 02:41 | מאת: אמא מודאגת

לציין גם שההילה האדומה מסביב הובחנה כהצטברות כלי דם שעולים ומתאספים סביב הקשתית

25/05/2003 | 09:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לפי מה שאת מתארת, (הילה אדומה סביב הקשתית, מה שנקרא ב"רפואית" ciliary injection,) מדובר בדלקת פנימית של העין (דלקת הענביה, או ב"רפואית"- uveitis). כל זה אובחן לבטח על ידי הרופאים שטפלו בבתך, והשאלה היא מה היא אותה נקודה לבנה על הקשתית. הרופא המתאים לבירור זה הוא דר רוני נוימן (במקרה אותו שם כמו שלי, אך אין כל קשר משפחתי...). הוא השתלם 3 שנים בבוסטון בתחום של דלקות עיניים, ומשמש כיועץ למחלקת עיניים בתל השומר בתחום זה. הטלפון שלו במרפאה הוא 6090587-03 אשמח אם תעדכני אותי באבחנה ובטיפול.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה