עין משתתקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/05/2003 | 18:35 | מאת: עמי

בני בן 5.5 , רואה כפול בעין שמאל, לפי בדיקת עיניים הוא רואה טוב , הילד עבר בדיקת CT שיצאה תקינה. כמו כן יש לילד ירידה בשמיעה האוזן ימין של כ- 50% , מה יכול לגרום לכך ?

25/05/2003 | 08:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעמי שלום, כפל ראיה חד עיני, (רק בעין שמאל), נדיר ביותר ונובע מבעיה בתוך העין. (התמונה מפוצלת בתןך העין לשתי תמונות). להבדיל מהמצב השכיח בהרבה של כפל ראיה דו עיני הנובע מחוסר איזון בין העיניים (כל עין משדרת למח תמונה אחרת) ויכול לקראת בכל פזילה. או שהילד לא מגדיר נכון, או שפוספס משהוא בבדיקת העין. בדיקה יסודית על ידי רופא עיניים ילדים אמורה לתת את התשובה. מה אומר רופא אאג לגבי הגורם לירידה בשמיעה? (למה קראת למצב של כפל ראיה "עין משתתקת"? מישהוא מצא אצלו שיתוק של שריר חוץ עיני כלשהוא??)

25/05/2003 | 10:58 | מאת: עמי

ד"ר נוימן בוקר טוב ! א.א. ג לא מצא קשר בין הירידה בשמיעה לבעיה עם העין. קראתי לבעיה עין משתתקת , מאחר וכשעמעבירים מול הילד אצבע ואומרים לו להסתכל עליה , האישון "נתקע " באמצע העין ולא זז בחזרה למקומו.(זה קורה ברוב הפעמים אך לא תמיד ). תודה מראש, עמי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה