אורביטל צלוליטוס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/05/2003 | 22:47 | מאת: יעל

לבן שלי (בן 8) לפני שנה היה אורביטל צלוליטיס בעין והוא אושפז בבי"ח לתקופה ארוכה שבה הוא טופל באנטיביוטיקה דרך הוריד, הדלקת היתה עם מרכיב אורביטלי, והיינו כל הזמן במעקבים דרך c.t. ב c.t. האחרון שנעשה לו נשארו שרידים השאלה שלי היא ? האם הדלקת יכולה לחזור? הבן שלי מתלונן שכואב לו מבפנים כאילו עקץ אותו יתוש בתוך העין זה אומר שחזר ועלי לפנות למיון מה אתה ממליץ לי לעשות?

24/05/2003 | 15:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, צלוליטיס אורביטלית זו מחלה חריפה וקשה. תלונה של עקצוץ בעין, ללא כאב משמעותי, חם, גודש בלחמית וכד לא מעידה קרוב לודאי על זיהום חוזר. הגורם אז היה סינוסיטיס? ואם כן, האם נפתרה בעיית הסינוסים? (צלוליטיס אורביטלית "אמיתית" היא בדרך כלל משנית לתהליך זיהומי בסינוס הקרוב.) בעקרון, יכול להיות זיהום חוזר.

26/05/2003 | 21:47 | מאת: יעל

תודה רבה רבה על תשובתך. למה אתה מתכוון שאתה אומר שזו מחלה חריפה וקשה רציתי לדעת יותר פרטים

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה