פזילה וראיה!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/05/2003 | 19:41 | מאת: ב.ב

ד"ר שלום! תמיד עניין אותי להבין איך בדיוק אדם אשר פוזל רואה? הרי שאם הוא פוזל, נפגעת ראייתו הסטריאוסקופית, לא? האם לכן מתקבלות שתי תמונות אשר "לא מורכבות" נכון במוח ולכן אין תמונה אחידה ומורכבת נכון? איך בדיוק הולך מנגנון הראיה בפזילה? תודה, ב.ב.

08/05/2003 | 22:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

כללית- בשנים הראשונות לחיים. המח מתעלם מהעין הפוזלת, ויש תמונה אחת חדה, במחיר אבדן הראיה הסטראוסקופית (ויכול להגרם לקוי ראיה מסוג של עין עצלה.) במבוגר- ראיה כפולה. השאר-בספרים...

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה