אישונים מורחבים לתינוקת בת שבועיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/05/2003 | 21:54 | מאת: שרון

דר' נוימן שלום. האחיינית שלי בת כשבועיים וסובלת מזה כשבוע מדלקת בעין שמאל, בבדיקות נמסר להוריה כי ייתכן והיא סובלת מאישונים מורחבים והמחלה הנה תורשתית שם המחלה שנמסר הוא אנאירדיאה. שאלתי היא מהי המחלה והיכן אפשר למצוא חומר נוסף / אתר על המחלה? כמו כן התינוקת עתידה לעבור בדיקה בהרדמה מלאה, מה המשמעות של בדיקה זו? תודה. שרון.

08/05/2003 | 22:32 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, aniridia הוא מצב בו יש פגיעה התפתחותית מולדת בקשתית העין. מחייב בדיקה מדוקדקת ומעקב צמוד על ידי רופא הבקיא במצב, מכיוון שיתכנו סיבוכים שונים, כולל כאלו המסכנים את הראיה. (לחץ תוך עיני גבוה למשל) חפשי עם הערך ANIRIDIA במנועי חיפוש כגון YAHOO (לא לענות לפני ה-18.05.03, אני בחו"ל)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה