שעורה לבת חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/05/2003 | 10:35 | מאת: עינב

שלום דר. נוימן לבתי בת החצי שנה יש מזה חודשים גולה קטנה מעל העפעף השמאלי בבדיקה אצל רופאת עניים נאמר לי שזה שעורה (Chalazion - מה הפירוש בדיוק?) והומלץ על קומפרסים חמים באמצעות ביצה קשה ישירות על העין ומרחתי לה משחה במשך 5 ימים בלבד. עם המשחה היתה הטבה בנפיחות אבל מאז שהפסקתי למרוח( אסור מעל 5 ימים לילד מתחת לגיל שנתיים) המצב נותר כמו שהוא ואין שום שנוי. חשוב לי לדעת ממה נוצרה השעורה לפעוטה כ"כ קטנה והאם יש טיפול נוסף חוץ מניתוח והאם זה יכול לחזור? תודה רבה עינב

06/05/2003 | 16:36 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי בגישה המשלימה ניתן לסייע במצב זה ע"י קומפרסים עם חלב אם !!! ואם יש לך עדיין..... וכן קומפרסים עם תה קמומיל! רק בריאות!

07/05/2003 | 10:44 | מאת: דני

שעורהכיצד ניתן להבחן ומה ניתן לתת כטיפול ראשוני להקלה?לנוער ולמבוגרים

07/05/2003 | 10:44 | מאת: דני

שעורהכיצד ניתן להבחן ומה ניתן לתת כטיפול ראשוני להקלה?לנוער ולמבוגריםעינב כתב/ה: > > > שלום דר. נוימן > > לבתי בת החצי שנה יש מזה חודשים גולה קטנה מעל העפעף השמאלי > בבדיקה אצל רופאת עניים נאמר לי שזה שעורה (Chalazion - מה הפירוש > בדיוק?) והומלץ על קומפרסים חמים באמצעות ביצה קשה ישירות על העין > ומרחתי לה משחה במשך 5 ימים בלבד. > עם המשחה היתה הטבה בנפיחות אבל מאז שהפסקתי למרוח( אסור מעל 5 > ימים לילד מתחת לגיל שנתיים) המצב נותר כמו שהוא ואין שום שנוי. > חשוב לי לדעת ממה נוצרה השעורה לפעוטה כ"כ קטנה והאם יש טיפול > נוסף חוץ מניתוח והאם זה יכול לחזור? > תודה רבה > עינב

08/05/2003 | 10:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שעורה זו חסימה של אחת מבלוטות החלב של העפעף, (יש עשרות), היכולה להיות מלווה גם בזיהום משני (אז יש נוסף לגוש גם אודם ונפיחות). יכול להופיע גם בתינוקות קטנים מאד. הטיפול כולל חימום (מרכך את ההפרשות ומאפשר ניקוז עצמוני של הבלוטה), (כמובן לא חשוב איזה מאבות המזון את בוחרת לחמם איתו....). אני ממליץ בדרך כלל לעשות את הקומפרס עם שקיק תה, גם נוח, וגם הנוזל החמים מנקה את פתח הבלוטה ויכול להמיס את החסימה ולאפשר ניקוז. משחה וטיפות רק למרכיב הזיהומי. בעקרון מדובר במחלה החולפת מאליה, לא מסוכנת לראיה, וצריך בעיקר סבלנות. אם לא חולף, אנו נזקקים לפעמים לפתיחה כירורגית. (אם לא עברה את הבדיקה השגרתית של גיל חצי שנה כולל בדיקת המשקפיים, שלבי את השניים, כבר מנענו הרבה עיניים עצלות בזכות העובדה שהיתה שעורה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה