הרפס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/05/2003 | 00:33 | מאת: שי

ילדה בת שנה לקתה בהרפס בשולי הקרנית לאחר חצי שנה הופיע התקף חוזר (למרות שפרופ בן עזרא מעין כרם שלל בשני הפעמים את האבחנה גדולי המומחים (דר רוזנמן דר שפירר דר זילברמן )זיהו בודאות מוחלטת.) למרות שהנוהג לתת טיפול מונע למשך תקופה ארוכה בזובירקס דרך הפה, בגלל גילה הצעיר לא ניתנה תשובה החלטית משום רופא. השאלה היא מה הידע ביחס לטיפול המונע, מה הסבירות לנזק בכליות משימוש ממושך מאוד, האם ישנה המלצה למתן איזונים כלשהם בזמן השימוש הממושך בתרופה, ומכיון שזהו מקרה נדיר בגיל הצעיר הנ"ל להתקף חוזר האם יש אינפורמציה מדווחת על טיפול במקרים דומיםץ שאלה נוספת האם ישנהם סימפוטימים המיוחדים להתקפי הרפס המבדילים משאר דלקות והתכיבויות בעין הניתנים לזיהוי בעין הדיוטית במקרי התקף חוזר. ככלל הינו מעונינים להרחיב את המידע

07/05/2003 | 22:08 | מאת: שוב אני

האם נגמרה חופשתך? נקווה שכבר לא ניתן לאבחן. בשימוש במשחת הזובירקס לילדה האם ישנה חשיבות למועדי טיפול בהפרשים שווים ומדויקים?

08/05/2003 | 12:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשי שלום, החופשה עד ל-17 לחודש. לשאלתך- הטוב ביותר שתפנו לדר רוני נוימן (אותו שם משפחה אך אין קשר אלי...). אני מבין שכבר התייעצתם עם מספר רופאי עיניים- אך דר. רוני נוימן מומחה ספציפית לתחום של זיהומי עיניים (התמחה 3 שנים בבוסטון במרכז העוסק בתחום זה), ובקיא מאד בכל תופעות הלואי, השפעות לטווח ארוך, טיפולים מונעים וכד, בדיוק השאלות המטרידות אתכם. תוכלו למצא אותו בספר של מכבי באיזור תל-אביב.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה