אנטומיה של העין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/01/2008 | 15:06 | מאת: אבי

שלום , אני סטודנט לאופטומטריה ורציתי לשאול שאלה בנוגע לרשתית: קודם כל רציתי לדעת למה האדם רואה אם שכבת הקולטנים (מדוכים וקנים) "קבורים" יחסית עמוק , כמדומני ב Outer nuclear layer ? השאלה השנייה היא : האם ב Macula וב Fovea יש מייאלין? המרצה שלנו אמר שרק ב NFL אין מייאלין ובכל שאר המקומות הוא ישנו , זה נכון? שאלה שלישית : האם ב Macula וב Fovea יש כלי דם ? לפי דעתי אין שם כלי דם, אך אני לא בטוח... תודה רבה, אבי.

29/01/2008 | 22:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאבי שלום, אמנם הפורום הוא לא תחליף לספר פזיולוגיה של העין, אבל חד פעמית קבל: 1-כל השכבות החיצוניות יותר שקופות יחסית. בפובאה, בה צריך ראיה חדה במיוחד, השכבות החיצוניות לא קיימות (מוזזות הצידה), ראה חתך של הרשתית שעובר דרך הפובאה. 2-לא. המיאלין מפסיק בכניסת העצב לעין. (להוציא מקרה של Persistent myalinated fiber layer), שגם אז הוא לא מגיע עד לפובאה. 3-אין כלי דם בפובאה, מאותה הסיבה כנראה. בהצלחה בלימודים, תתאמן הרבה על רטינוסקופיה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה