ניתוח חירום ???

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/05/2003 | 16:28 | מאת: יואל השואל

שלום ילד כבן 10, עבר בדיקת עיניים והופנה לניתוח דחוף , מה שהוסבר זה: יש דלקת בחלק האחורי של העין עם רקע לדלקות מפרקים. האם אפשר לקבל קצת יותר הסבר: מה עושים בניתוח, (ניקוי המקום?) מהי המחלה? האם יש השפעה לעתיד הראיה? מה הקשר למפרקים? מהו הטיפול המקובל גם למניעה בפרקים? האם יש טיפולים גם מהרפואה המשלימה? וכל מידע אחר או הפניה לאתרים (גם באנגלית) הקשורים למחלה זו. האם יש עדיפות לבית חולים העמק? פוריה? בתודה מראש ורק בריאות!

02/05/2003 | 18:32 | מאת: מלכה הלוי

בבדיקה של הרופא נאמר שמדובר ב - BE UVEITIS הופנה לבית חולים לזריקה (בהרדמה מלאה) לנסות להפריד את האישון כי הוא לא יתרחב בטיפות שנתנו לו. זה מה שידוע לי עד כה. מה המחלה הזו? מה הניתוח הזה אמור לעשות? האם ניתן לעשות משהו דרך רפוה אלטרנטיבית? תודה. אמא של הילד

04/05/2003 | 00:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הבנתי שלא מדובר בניתוח אלא בהזרקה בהרדמה? אובאיטיס זו דלקת של החלקים הפנימיים של העין. יכולה להופיע בצורה קלה או קשה. במקרים רבים קשורה לצורה מיוחדת של דלקת פרקים בילדים הקרויה Juvenile rheumatoid arthritis, המחייבת מעקב וטיפול על ידי ראומטולוג ילדים. מכיוון שיכול להגרם נזק משמעותי לראיה, יש צורך בטיפול צמוד של רופא עיניים המנוסה בטיפול באובאיטיס (בדרך כלל לא רופא עיניים ילדים, אם כי יש כאלו המתמחים בשני התחומים, כמו פרופסור בן עזרא בהדסה ירושליים. גם דר. רוני נוימן בתל השומר מומחה לאובאיטיס). תוכלי לחפש תחת uveitis וכן תחת השם של מחלת הפרקים. כרגיל- לקרא בזהירות, כי בתאור המחלה מכניסים תמיד את כל הסיבוכים האפשריים, ויתכן מאד שהמצב אצלכם קל בהרבה. המלצה- מצאו את הרופא המתאים ומלאו בקפדנות אחר ההוראות הטיפוליות- בדרך כלל מדובר במחלה כרונית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה