פזילה בבוגרת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/05/2003 | 15:25 | מאת: יעל

אני בת 24 ויש לי פזילה. ככל הנראה זה גנטי. לא נותחתי מעולם ואני מרכיבה משקפיים מספר +4, +3.5 לאחרונה ברגע שאני מורידה את המשקפיים אני פוזלת מיד. הפזילה היא בעין ימין. בעבר הייתי יכולה להיות ללא משקפיים למשך עשרות דקות ולא הייתי פוזלתמיד. האם יש לכך הסבר? האם פזילה יכולה להחמיר עם השנים? האם ניתן היום לתקן את הפזילה? האם לפנות בענין לכל רופא עיניים או למומחה לפזילה. בנו סף לאבי היתה הפרדות רשתית לפני כחודש. האם עלי לנקוט באיזשהי פעלה בעקבות כך? תודה, יעל.

03/05/2003 | 22:56 | מאת: דר. נוימן

ליעל שלום, כל זמן שאין פזילה עם המשקפיים, אין צורך בניתוח, ולא חשוב עד כמה את פוזלת ללא המשקפיים. (היכולת שלנו "לתת" פלוסים לבד יורדת עם הגיל, (לכן משקפי קריאה לכולם בגיל 40), ולכן ככל שתתבגרי, הפזילה תופיע יותר בקלות כאשר את ללא משקפיים, מכיוון שאת משקיעה יותר ממאמץ במיקוד (מתן ה +), ולכן גם פוזלת יותר. כאמור, אם את ישרה עם משקפיים, אין מקום לניתוח. (תופיע פזילה החוצה כאשר כן תרכיבי אותם, ואת כבר יודעת שככל שהשנים עוברות, את זקוקה יותר למשקפיים). כדאי בהחלט שתהיי במעקב אצל רופא עיניים המומחה לפזילה, שגם ינחה אותך לגבי הפזילה והמשקפיים, וגם יבדוק את הקרקעית ויוודא שאין גורמי סיכון להפרדות רשתית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה