בדיקת עיניים לבן חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/04/2003 | 06:14 | מאת: שנית

שלום רב. במגזין "להיות משפחה" (אפריל) הייתה כתבה על תינוקות המרכיבים משקפיים. בכתבה הומלץ ע"י ד"ר קריסטל-שליט על בדיקת עיניים לתינוקות ביני חצי שנה לשמונה חודשים. החלטתי לעשות דברים עפ"י ההמלצה אבל כתוב שם כי שמים טיפות לתינוק כדי להרחיב אישונים. בתור אחת שמעולם לא הזדקקה לכך, רציתי לדעת האם הטיפות מציקות לתינוק כששמים לו אותן בעניים ובכלל, האם יש צידוק לבדיקה??? שנית

23/04/2003 | 10:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשנית שלום, הטיפות צורבות (למדי) למשך כעשרים שניות, ואחר כך הראיה מטושטשת למשך כשעתיים (לעיתים רחוקות ליותר מזה) הבדיקה עם הטיפות לא רק מוצדקת. אלה חיונית, זו הבדיקה באמצעותה קובעים מה התשבורת ("מספר" המשקפיים) של התינוק (בנוסף לבדיקת הרשתית ועצבי הראיה) ועל ידי ביצוע שלה ניתן לאתר בזמן ולמנוע התפתחות עין עצלה-ליקוי ראיה חד צדדי שלא ניתן לתיקון אם מאובחן לאחר גיל 6-7. השכיחות של עין עצלה באוכלוסיה הוא כ- 4%, אחד מכל 25 בוגרים סובל מלקוי כזה, שהיה כמעט בכל המקרים ניתן למניעה אם היה עובר בזמן בדיקה עם טיפות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה