ניתוח פזילה - הצילו

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/04/2003 | 15:28 | מאת: סופר וומן

אני כמעט בת 30 עם פזילה שלא תוקנה מעולם (ללא עין עצלה). חושבת מאד ברצינות על ניתוח, אבל לא מוצאת את עצמי בים ההמלצות על הרופאים המנתחים (שפירר? סטולוביץ'? החברים בהדסה?). מלבד עניין בחירת הרופא, אני רואה המון הודעות בפורומים של אנשים שעברו כבר 3 ניתוחים כאלה, והבעיה הקוסמטית לא נפתרה. מישהו יכול לתת לי כיוון?

16/04/2003 | 00:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שיעור ההצלחה שלנו בניתוח פזילה סטנדרטי הוא כ-80%. (הצלחה=אין צורך בניתוח נוסף במשך לפחות 3 שנים). הטכניקה של adjustable suture , בה משאירים שריר אחד על תפר זמני המאפשרת לנו "מקצה שיפורים" למחרת הניתוח, משפרת מעו את התוצאות.

19/04/2003 | 15:01 | מאת: סופר וומן

המצב חוזר לקדמותו? מחמיר? מה דעתך - שווה את הסיכון? חג שמח, ס.ו.

19/04/2003 | 21:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אחרי 3 שנים עדיין יש סיכוי, (תמיד יש ),לחזרת הפזילה, אך בשיעור קטן בהרבה. במילים אחרות, את רוב הכשלונות של ניתוחי הפזילה מאבחנים בתקופה שלמספר חדשים לאחר הניתוח. השאלה הקריטית היא עד כמה את סובלת מהפזילה שיש לך היום. אם מאד-שווה לשקול ניתוח נוסף.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה