פזילה ומוטריקה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/03/2003 | 13:04 | מאת: טלי

בתי בת חצי שנה וסובלת מפזילה , ממתינה לניתוח בעוד כשלושה חודשים, בינתיים שמים לה רטיות בעיניים לסירוגין, שאלתי היא האם בעיה זו גורמת לנסיגה או עיכוב בהתפתחות המוטרית?

01/04/2003 | 08:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

קרוב לודאי שלא, לא נמצאה שכיחות גדולה יותר של בעיות מוטוריות אצל כאלו שסבלו מפזילה בילדותם. למה ממתינה 3 חדשים? למה סגירות לסרוגין? (בדרך כלל מטרת הסגירות לחזק את העין החלשה בראיה (עין עצלה) על ידי כך ש"מכריחים" את המח לעבוד רק אתה. לכן מה הטעם לסגור גם את העין החלשה לחצי מהזמן??) האם יש הגבלה בתנועות העיניים הצידה? (זה לפעמים סיבה לסגירה לסרוגין)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה