מצמוצים בעין מנותחת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/03/2003 | 18:36 | מאת: יואב רו

שלום - ביתי עברה בהיותה בת שנתיים (לפני כחצי שנה) ניתוח לתפירת רשתית וניתוח קטרקט בעינה הימנית כתוצאה מפציעה (שריטת חתול). הניתוחים עברו בהצלחה והילדה חזרה לעצמה לגמרי מנטלית למרות העובדה שהיא הולכת חצי יום עם העין הטובה מכוסה למניעת עין עצלה, וכן עם משקפיים לפיצוי על העדשה המושתלת. לאחרונה, היא התחילה למצמץ בעצבנות ("טיקים") לעיתים תכופות. לא נראה שכואב לה משהו והיא אינה מתלוננת ואף ישנה היטב. כמו כן, אין הפרשות מהעין אם כי לעיתים העפעף התחתון קצת אדום. שאלתי: מה יכולים להיות הגורמים למצמוצים? האם זה יכול להיות קשור למה שעברה? איך ניתן לטפל בבעיה? תודה.

30/03/2003 | 23:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

טיקים זו תופעה מאד מאד שכיחה בילדים, אמור לעבור לבד תוך מספר שבועות. ולא-יש מקום לבדיקה מלאה. (העובדה שמתנהגת רגיל בזמן הסגירה היא בהחלט סימן טוב.)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה