פזילה חוזרת?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/03/2003 | 12:45 | מאת: יעל

21/03/2003 | 12:51 | מאת: יעל

ד"ר נוימן בתי עברה ניתוח פזילה בגיל שלוש ועשרה חודשים ויש לי הרגשה שהעין עולה למעלה כשהיא עייפה ,השאלה שלי אם הפזילה יכולה לחזור ואם היא תצטרך ניתוח נוסף?הראיה שלה תקינה והיא בביקורת שנתית אצל רופא עיניים .

22/03/2003 | 23:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יעל שלום, פזילה יכולה לחזור בכל גיל, גם אחרי ניתוח מוצלח. הדבר שאת מתארת הוא קרוב לוודאי DVD, (לא המכשיר, אלא קיצור של Dissociated Vertical Deviation). זו פזילת גובה המופיע בחלק נכבד של הילדים שסבלו מפזילה מולדת, בין אם נותחו ובין אם לא. היא נובעת מפעילות יתר של השריר האלכסוני התחתון, המרים את העין כלפי מעלה, ומצריכה לעיתים ניתוח נוסף (צוצלח ברוב המקרים). קל לאבחן זאת בבדיקת תנועות העיניים על ידי רופא העוסק בפזילה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה