בדיקת עיניים חדשה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/03/2003 | 13:40 | מאת: m2002

לד"ר נוימן שלום מה דעתך על הבדיקה החדשה "ראיית הנולד" אשר מצלמים את העין ולטענתם מאבחנים ליקוי בתשבורת, פזילה, עכירויות וכ"ו. האם ניתן לסמוך על בדיקה מעין זו? נ.ב. הבנתי שבודק אותה ד"ר פ.פוירמן

22/03/2003 | 10:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יותר טוב מאשר לא לבדוק כלל, הרבה פחות מדוייק וספציפי מבדיקת עיניים הכוללת הרחבת אישונים לבדיקת התשבורת (מספר משקפיים) והרשתית. טוב כאשר רוצים לסקור אוכלוסיות גדולות בעלות נמוכה, אך כבר מצאתי פזילה ועין עצלה בילדים שעברו בדיקה ב"ראית הנולד" ונמצאו תקינים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה