הפרשות מהעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/03/2003 | 09:11 | מאת: דנה

שלום ילד בן חודש עם הפרשות מהעין וקצת אדמומיות. האם לקחת לרופא עיניים? במידה ולא. האם יש תרופה שניתן להישתמש ללא מרשם ו/או עם מרשם רופא בגיל הזה? תודה

22/03/2003 | 10:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדנה שלום, אם רק מעט הפרשה כאשר קם משינה, אין אודם משמעותי, ולא מצטבר הרבה עד שישן שוב, קרוב לודאי שמדובר בחסימה מולדת בדרכי הדמעות, שתסתדר לבד עד גיל 6 חדשים (מעל 90% מהמקרים). דמעת מהעין גם כאשר לא בוכה תומכת באבחנה. אם מעבר לזה, שווה בדיקה. לא לשכוח בדיקת עיניים שגרתית כולל תשבורת בגיל שנה, לאבחון מוקדם ומניעה של עין עצלה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה