הפרשות מהעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/04/2006 | 09:23 | מאת: דין

בוקר טוב. הבת שלי בת תשעה חודשים וכבר חודש היא מנוזלת. העניין הוא שכל פעם שיש לה נזלת יש לה הפרשות מהעיניים. בעיקר עין אחת ולפעמים מהשנייה גם. היא קמה בבוקר עם עין מלאה ובמשך היום כמעט ואין ולפעמים זה נראה שהעין שלה מלאה בדמעה. חוץ מזה אין תופעות אחרות והעין לא אדומה. רופאת ילדים נתנה משחה וטיפות ויש בקרים טובים יותר אבל אז זה חוזר . רופאת ילדים אחרת בכלל לא התרגשה ואפילו לא הסתכלה על העיניים. מה אפשר לעשות והאם כדאי ללכת לרופא עיניים? תודה ויום טוב.

07/04/2006 | 18:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדין שלום, הפרשות מהעיניים ודמעת (בדרך כלל בנוכחות עין לבנה ולא אדומה) רק בזמן נזלת בתינוק נובעת מהפרעה לניקוז הדמעות מהעיניים לאף עקב הגודש באף. אין צורך בטיפות או משחות אנטיביוטיות לעיניים, (אפילו לא רצוי מחשש להתפתחות זנים עמידים, וזה בין כך לא יפתור את הבעיה). בלי קשר לזה, לא לשכוח שהילדה צריכה בדיקת עיניים מלאה אצל רופא עיניים לילדים בגיל 6-12 חודש כדי לאבחן גורמי סיכון לעין עצלה (4% מהאוכלוסיה) ולטפל ולמנוע במידת הצורך. זה הרבה יותר חשוב מדלקות עיניים, אבל דורש בדיקה מונעת יזומה, ולכן כנראה בדרך כלל לא נעשה עד שמאוחר מדי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה