פזילה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/01/2003 | 20:45 | מאת: ענת

09/01/2003 | 20:47 | מאת: ענת

שלום רב! בני בן ארבעה חודשים, האישונים שלו לא נמצאים באותו מקום בתוך העין.(בכל עין האישון נמצא במקום אחר) האם זו פזילה? האם עלי להתיחס לזה? איך בודקים פזילה אצל ילד בגילו ומה הטיפול? תודה

10/01/2003 | 00:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

פזילה, בהגדרה, היא מצב שבו כל עין מסתכלת לנקודה אחרת, והמח לא יכול לחבר את שתי התמונות לתמונה אחת. לפעמים הילד "נראה" פוזל (בגלל מבנה האף למשל,) אך למעשה שתי העיניים מכוונות לאותה נקודה ואין בעיה. (פזילה מדומה). עד גיל מספר חדשים, גם פזילה אמיתית לזמן קצר מידי פעם יכולה לא להוות בעיה, בתנאי שהיא חולפת. אחרי גיל 6 חדשים לא צריכה להיות כל פזילה. כאמור, מומלץ לבדוק כל תינוק בגיל 6 חדשים לפזילה ועד גיל שנה למשקפיים. כך שכל הפזילות ה"לא טובות" תתגלנה במילא, וניתן יהיה לתת את הטיפול המתאים ובזמן. כל רופא עיניים ילדים או רופא עיניים "רגיל" המיומן בבדיקת ילדים ואבחון פזילה יוכל לבצע את הבדיקה אצל בנך.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה