לדר' נוימן

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/03/2003 | 00:35 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום דר' נוימן, האם מותר לכל רופא עיניים לבצע בדיקות ראייה ובדיקות עיניים בילד בכל גיל ? האם תת-ההתמחות של ילדים לא הכרחית לבדיקות שונות ? בברכה, אייל ברקו אופטומרטיסט-קליני.

16/03/2003 | 08:19 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאייל שלום, אין "איסור רשמי" לביצוע בדיקות עיניים לילדים על ידי רופא עיניים שאינו מומחה לילדים. אבל: תת ההתמחות הזו נוצרה בגלל הקושי המיוחד הקיים והגישה האחרת הנדרשים בבדיקת עיניים של ילד וודאי של תינוק, השונים מאד המהבדיקה במבוגר. בדיקת המשקפיים בתינוק, שהיא חלק חיוני בבדיקה, לא מבוצעת באופן שגרתי על ידי רוב רופאי העיניים שאינם מטפלים באופן קבוע בילדים. נושא הפזילה, אבחון וטיפול, גם הוא מיוחד לתחום זה, דורש לימוד והכשרה מיוחדים, ולא מבוצע בדרך כלל על ידי רופא עיניים שאינו מומחה בתחום. בדרך כלל אין בעיה בתינוק או ילד בו מאובחנת בעיית עיניים, (אלו מופנים לרופא עיניים ילדים). הבעיה היא שהבדיקה השגרתית של כל ילד בגיל שנה, כולל מתן טיפות הרחבה וקביעת התשבורת, לא מבוצעות אצל כל הילדים, וכתוצאה מכך לא מצליחים להוריד את שכיחות ה"עיניים העצלות".

18/03/2003 | 00:20 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה