תינוק בן שלושה חודשים עניים מספר 10

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/01/2003 | 13:56 | מאת: ערן הוכמן

שלום רב, אחיין שלי בן שלושה חודשים, נבדק אתמול ע"י טיפות הרחבת אישונים ונמצאה ראיה לקויה (צללים בלבד ) מספר 8-10. נאמר לאמו לחזור לבדיקה עוד 6 שבועות לראות אם קיים שיפור (ירידה למספר 5), מספר אשר ניתן לטפל בו במשקפיים. האם זהו זמן סביר לחכות או זמן קריטי בו המוח לומד את אופן הראיה, ועלול להיות מאוחר כל רגע שלא מטפלים. האם יש דרך לטפל / לבדוק בארץ או בחו"ל. איפה ניתן ללמוד עוד על התופעה, והשלכותיה, אנו מודאגים ו"צמאים" למידע. אודה על תשובת בזק. ערן

10/01/2003 | 00:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ערן שלום. האם מינוס 10 או + 10.( לגבי דחיפות מתן המשקפיים.)בכל מקרה זו שגיאת רפרקציה ("מספר") גדולה, ואם הבדיקה אמינה, מצביעה על פתולוגיה המחייבת טיפול כדל שלא תתפתח עין עצלה. רופאי עיניים ילדים מטפלים במקרים לא מעטים עם שגיאות רפרקציה כאלו, (ביום שני האחרון אבחנתי מינוס 13 אצל תינוקת בת 3!!),ואין שום שלב של האבחנה או הטיפול שנעשה במקום אחר בעולם בשיטות מתקדמות יותר מאלו המצויות בידינו. (העיקר הוא שיעקוב אחר הילד מישהוא הבקיא בבדיקת הרפרקציה בתינוקות, ומנוסה בשיקולים של איזה תיקון (משקפיים, עדשות מגע-כן גם בגיל הזה-) ומתי. הוא גם שידריך אתכם לגבי הפרוגנוזה, גנטיקה ועוד.

10/01/2003 | 09:15 | מאת: ערן הוכמן

תודה רבה, +10. באופן עקרוני אני מבין שניתן לטפל במקרה, ולראות בעתיד. שוב תודה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה