פזילת תינוק.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/03/2003 | 10:23 | מאת: אורלי

שלום רב בני בן החודשיים פוזל מעט החוצה בעין שמאל (על פי בדיקה שלי ושל אחות טיפת חלב בלבד, ולא רופא עינים). רופא ילדים אמר כי אין שום טעם לפנות לרופא עינים לפני שהתינוק יהיה בן ארבעה חודשים, כי הפזילה יכולה להסתדר מעצמה. האם לדעתך יש לגשת כבר לרופא עינים או שיש לחכות?

15/03/2003 | 11:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בעקרון, רוב הפזילות הקלות בילדים מתחת גיל 6 חדשים אינן משמעותיות וחולפות מעצמן. אבל!!! כאשר יש פתולוגיה מולדת בעין אחת, (פגיעה בעצב הראיה, פתולוגיות של הרשתית וכד) ניתן לראות פזילה בחדשים הראשונים לחיים. לכן- צודק רופא הילדים בכך שרוב הסיכויים שאין כל בעיה חשובה, אבל בגלל שיש סיכוי קטן שיכולה "להתחבא" פתולוגיה משמעותית, יש צורך בבדיקת רופא עיניים (לילדים?) שיבדוק כולל הרחבת האישונים והערכת עצב הראיה והרשתית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה